• Oefentherapie Mensendieck & Cesar is bewezen effectief

Oefentherapie Mensendieck & Cesar is bewezen effectief


Zo blijkt bijvoorbeeld uit een wetenschappelijk onderzoek van de Gezondheidsraad over oefentherapie dat veel mensen met lichamelijke klachten zich in het dagelijks leven beter redden wanneer ze oefentherapie krijgen (Rapport van de Gezondheidsraad. Den Haag, 2003).

Bewezen effectief is de oefentherapie voor sub-acute en chronische lage rugklachten, artrose van de knie, taaislijmziekte (cystic fybrosis) en chronische obstructieve longaandoeningen (COPD). Daarnaast zijn er volgens de Gezondheidsraad gerede aanwijzingen dat oefentherapie effectief is bij patiënten met de ziekte van Parkinson, de ziekte van Bechterew, en artrose van de heup. Gezien de veelal gunstige effecten van oefentherapie adviseert de Raad tenslotte ook intensivering van wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van oefentherapie bij met name nek- en schouderklachten, RSI/KANS, reumatoïde arthritis en astma.
Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van oefentherapie op verschillende klachtenpatronen is een continu proces. Het duurt echter lange tijd voordat een gedegen wetenschappelijk onderzoek is afgerond.

Voor het plannen van een afspraak graag contact op nemen.