• Last van slapeloosheid? Slaapoefentherapie Monique Nabben, volg een slaapcursus

Last van slapeloosheid? Slaapoefentherapie Monique Nabben, volg een slaapcursus

Als oefentherapeut Mensendieck kan ik je helpen van jouw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 9 behandelingen.

Stop met het tellen van schapen…ik leer jou beter slapen!

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke studies en heeft een praktische en goed toepasbare aanpak.

Als slaapoefentherapeut ben ik hiervoor speciaal bijgeschoold en leer nog steeds van nieuwe wetenschappelijke publicaties en recente inzichten.

Wat kun je verwachten van de slaapoefentherapeut?

De slaapproblemen en de (fysieke/mentale) klachten worden bekeken met een 24-uurs blik. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van een slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en de instandhoudende factoren van jouw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

Als oefentherapeut help ik je met

  • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen
  • Begrip over hoe hoe jouw klachten samenhangen met slaapproblemen
  • Hoge kwaliteit ondersteuning op het gebied van adem- visualisatie- haptische en ontspanningsoefeningen die op maat wordt gemaakt voor jouw -unieke- verstoorde slaappatroon
  • Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die jou weer positief of neutraal leert denken
  • Gezonde coping-stijl, dat wil zeggen: “je leert adequater en rustiger omgaan met de gevolgen van jouw slaapprobleem waardoor stress vermindert en je uit je 'slecht slapen'-vicieuze cirkel komt
  • Uitleg per leeftijdscategorie over de architectuur van een gezonde slaap
Hoe ziet je slaapbehandeling eruit?

Intake: Je krijgt de eerste keer een intake waarbij jouw persoonlijke verstoorde slaappatroon en de verbanden met jouw klachten helder wordt gemaakt en je krijgt direct al inzicht waar je nu eigenlijk van wakker ligt.
Vragenlijsten: je zal 1 of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat uw vorderingen in de loop van de behandelingen zijn.
Behandeldoel/plan: Aan het eind van het eerste consult maken wij samen een behandeldoel en een plan van aanpak waarbij de verwachting is de problemen te kunnen oplossen.
De behandelingen: de behandelingen die hierna gaan volgen geven vorm en inhoud aan dit plan. Je zal zowel praatsessies als oefensessies krijgen. In een praatsessie neem ik met met jou tips door om beter te slapen of gezonder om te gaan met de klachten op basis van recente, wetenschappelijk bewezen inzichten die horen bij jouw type slaapprobleem of wordt je geholpen met gedachtentherapie, slaaphygiene, communicatieve vaardigheden, of mindfulness. In een oefensessie krijgt je praktische handvatten, oefenstof en gevoelservaringen en leert u bijvoorbeeld frustratie om te zetten in ontspanning.
Eindrapportage naar de huisarts of specialist. Klanttevredenheidsonderzoek ( en jouw recensie voor de website?)

Ik hoop je te ontmoeten in mijn praktijk te Beek om je te helpen met jouw slaapprobleem.

Wat neem je mee?

- Een verwijsbrief is fijn maar niet noodzakelijk.
- Zorgverzekeringspasje.
- Identiteitsbewijs of rijbewijs.
- Een groot badlaken.
- Slaapdagboek mits je dit al hebt.
- Rapportage van het slaapcentrum indien van toepassing.