• Sportief Wandelen

Sportief Wandelen

Sportieve wandeltraining

Een ideale activiteit voor iedereen die zijn/haar conditie wil verbeteren.

Sportief wandelen is een vorm van conditietraining die veel meer omvat dan recreatief wandelen. Het is een sportieve, veilige en een gezellige bewegingsvorm die je in groepsverband beoefent. 

Medio oktober gaan we weer starten op maandagochtend van 10.15 – 11.15 uur

Door de verantwoorde trainingsopbouw en begeleiding van een gediplomeerde trainer die is opgeleid bij het NPi (Nederlands Paramedisch instituut) maakt het de sport ook geschikt voor mensen die van een blessure of operatie herstellen. Een lichamelijke beperking of een chronische aandoening hoeft deelname dan ook niet in de weg te staan. Aan deze training kan iedereen meedoen. Het enige dat je nodig hebt zijn goede wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding.

Tijdens de training leer je jij jouw looptechniek te verbeteren, je efficiënter te bewegen en te werken aan jouw conditie. Een training duurt ongeveer één uur en is zeer gevarieerd. Eerst een warming-up, dan een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tenslotte uitlopen en goed rekken. Dankzij een verantwoorde opbouw is de kans op blessures gering en kan iedereen op zijn eigen niveau trainen en vooruitgang boeken.

De sportiefve wandelgroep bestaat uit maximaal 12 à 14 personen, zodat persoonlijke aandacht gewaarborgd is. Max 12 of 14???

We trainen op verschillende locaties in Beek, Elsloo en omgeving. 
Startlocatie is of Parkeerterrein Kasteel Genbroekstraat Beek of Parkeerterrein Kasteelpark Elsloo, Kaakstraat/ Terhagen,    (Hoe bekendmaken?).
De trainingen worden gegeven van januari t/m maart, april t/m juni en van september t/m november.
Bij voldoende belangstelling kan ook in de zomer worden getraind.

Vanaf april gaat er weer gestart worden op maandagochtend: van 10.15 – 11.15 uur (ROOD???)
 
Voordeel: Geeft u zich op voor één cyclus (drie maanden) dan betaald u € 40,00 voor 10 à 12 keer  (Ellef???) trainen. Herschrijven.
Tip: Een flesje water mee, niet te dikke kleding aandoen: een trui of dun regenjasje om de heupen is vaak voldoende.

Wilt je eerst uitproberen of Sportief Wandelen iets voor je is dan kunt je één proefles volgen. Graag van te voren even contact met mij opnemen.

Voor informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met De Oefenpraktijk: 046- 4369269 06- 24504537 of via email info@moniquenabben.nl     Tekst als eerder...