• Nieuwe Collega stelt zich voor: Lisette Weijers

Nieuwe Collega stelt zich voor: Lisette Weijers

Lisette Weijers Voordat de oefentherapie op mijn pad kwam, wilde ik logopediste worden. Omdat ik niet direct toegelaten kon worden ben ik eerst aan eigen stem gaan werken en heb ik extra exacte vakken op de avondschool gedaan. Inmiddels was de wens om logopdist te worden verminderd, na dat jaar, en ben ik verder gaan zoeken.

Mijn moeder was in behandeling bij een oefentherapeut Mensendieck en het leek me een erg leuk vak. Het dynamische van de oefentherapie Cesar sprak me aan (mevrouw Cesar heeft een dansachtergrond) en ik heb me daar aangemeld.

De interesse voor ademhaling en stemgebruik , wat een grotere aandacht krijgt in logopedie, is gebleven en na de opleiding oefentherapie Cesar heb ik de leergangen Adem- en Ontspanningstherapie van Jan van Dixhoorn gevolgd. Een prachtige methode voor ontspanning en een vrije adem die de houdingsopbouw van de oefentherapeut Cesar/Mensendieck ondersteunt.

Om deze twee nog beter te integreren heb ik in 2013 de postHBO opleiding psychosomatisch oefentherapeut afgerond. Ik heb 30 jaar ervaring waarvan deels als waarnemer en 25 jaar in eigen praktijk in Nuenen. Voor de liefde ben ik verhuisd naar het mooie Elsloo, waar ik inmiddels 1 jaar met plezier woon.

Het is voor mij vanzelfsprekend naar de hele mens te kijken. Het lichaam geeft ons heel goed aan wanneer we verandering nodig hebben. We maken samen een plan van aanpak, gericht op u, uw mogelijkheden en kijkend naar wat lastig is.

U kunt bij mij terecht met:

- Pychosomatische klachten

- Chronische klachten, bijvoorbeeld bij reuma, na of tijdens kankerbehandeling

- Slaapproblemen

- Hyperventilatie en benauwdheid bij astma en COPD